Ashley-Greene.nl


Jeugd
Ashley is op 21 februari 1987 geboren en getogen in Jacksonville, Amerika. Hier groeide ze op met haar ouders Michele en Joe Greene en haar oudere broer die eveneens Joe heet. Hier ging ze naar Samuel W. Wolfson High School.Hoewel Ashley oorspronkelijk model wilde worden, werd haar aangeraden te gaan acteren. Met haar 1,68cm zou ze te klein zijn om echt door te breken in de modellenwereld. Hierdoor studeerde ze eerder af om op 17-jarige leeftijd met de steun van haar ouders naar L.A. te verhuizen om een carrière te maken in Hollywood. Ashley ouders wonen nog steeds in Jacksonville en Ashley bezoekt hen regelmatig, haar broer Joe woont tegenwoordig ook in L.A.

Verhuizing naar L.A.
In 2006 boekte ze verschillende rollen in bekende televisieprogramma’s zoals Punk’d en Medical Examiners. Daarnaast werkte ze als serveerster in een restaurant om zichzelf te kunnen onderhouden. In 2008 kreeg ze de rol in nog redelijk kleine film productie ‘Twilight’, een verfilming van het gelijknamige young-adult boek. Toen ‘Twilight’ uitgroeide tot het fenomeen zoals we het kennen heeft ze ontslag genomen bij het restaurant waar ze werkte.

Doorbraak met Twilight
Sindsdien weet bijna iedereen wel wie Ashley Greene is en is ze al te zien geweest in verschillende films waaronder ‘LOL’, ‘CGBG’, ‘Skateland’, ‘The Apparition’ en de vervolgfilmen in de Twilight Saga. En ondanks dat het modelwerk haar enkele jaren geleden afgeraden werd heeft ze inmiddels model gestaan voor verschillende grote merken zoals Sobe Lifewater, Mark., DKNY en Oakley.

Leven na Twilight
In 2011 kwam de laaste ‘Twilight’ film in de bioscoop een film-franchise die haar veel bekendheid en werd heeft opgeleverd. Inmiddels is ze al in verschillende films te zien geweest, en staan er nog vele op planning, zoals ‘Wish I Was Here’, ‘Random’ en ‘Staten Island Summer’. Heeft ze gewerkt met grote sterren zoals Jennifer Garner, Alan Rickman en Miley Cyrus. En gebruikt Ashley haar sterrenstatus om zich in te zetten voor liefdadigheidsproject.

Ashley woont momenteel in L.A. met haar drie honden en heeft een relatie met Paul Khoury. Ze geniet volop van het leven en wordt regelmatig gespot met haar vrienden, en is daarnaast begaan met maatschappelijke problemen en haar fans.

Back