ASHLEY-GREENE.NL
JOUW BRON OVER 'TWILIGHT' ACTRICE ASHLEY GREENE!
Ashley-Greene.nl

Jeugd
Ashley is op 21 februari 1987 geboren en getogen in Jacksonville, Amerika. Hier groeide ze op met haar ouders Michele en Joe Greene en haar oudere broer die eveneens Joe heet. Hier ging ze naar Samuel W. Wolfson High School.Hoewel Ashley oorspronkelijk model wilde worden, werd haar aangeraden te gaan acteren. Met haar 1,68cm zou ze te klein zijn om echt door te breken in de modellenwereld. Hierdoor studeerde ze eerder af om op 17-jarige leeftijd met de steun van haar ouders naar L.A. te verhuizen om een carrière te maken in Hollywood. Ashley ouders wonen nog steeds in Jacksonville en Ashley bezoekt hen regelmatig, haar broer Joe woont tegenwoordig ook in L.A.

Verhuizing naar L.A.
In 2006 boekte ze verschillende rollen in bekende televisieprogramma’s zoals Punk’d en Medical Examiners. Daarnaast werkte ze als serveerster in een restaurant om zichzelf te kunnen onderhouden. In 2008 kreeg ze de rol in nog redelijk kleine film productie ‘Twilight’, een verfilming van het gelijknamige young-adult boek. Toen ‘Twilight’ uitgroeide tot het fenomeen zoals we het kennen heeft ze ontslag genomen bij het restaurant waar ze werkte.

Doorbraak met Twilight
Sindsdien weet bijna iedereen wel wie Ashley Greene is en is ze al te zien geweest in verschillende films waaronder ‘LOL’, ‘CGBG’, ‘Skateland’, ‘The Apparition’ en de vervolgfilmen in de Twilight Saga. En ondanks dat het modelwerk haar enkele jaren geleden afgeraden werd heeft ze inmiddels model gestaan voor verschillende grote merken zoals Sobe Lifewater, Mark., DKNY en Oakley.

Leven na Twilight
In 2011 kwam de laatste ‘Twilight’ film in de bioscoop een film-franchise die haar veel bekendheid en werd heeft opgeleverd. Hierna is was in verschillende films te zien, zoals ‘Wish I Was Here’, ‘CGBG’ en ‘Staten Island Summer’. En heeft hierdoor samen gewerkt met grote sterren zoals Jennifer Garner, Alan Rickman en Miley Cyrus.

Na ‘Twilight’ is haar carrière wel wat rustiger geworden, is ze de afgelopen jaren in minder groteren filmproducties te zien en gaat ze relatief gezien minder naar publieke events. De wat grotere acteerrollen hierin waren een terugkerende rol in de series ‘Rogue’ en de Youtube serie ‘Step Up: High Water’, ook de Indiefilm ‘Antiquities’ werd in de recensies goed ontvangen. Daarnaast heeft ze zich meer ingezet voor dierenleed met o.a. Peta en liet ze haar huis door designer Kelli Ellis verbouwen in de webseries ‘Design Therapie’.

Ashley woont momenteel in L.A. met haar drie honden en heeft een man Paul Khoury, met wie zijn op 6 juli 2018 trouwde. In haar vrije tijd door ze veel aan fitness, samen met vrienden is ze een parterschap aangegaan met NexGenn Fitness om een eigen sportschool te openen. Inmiddels zijn er weer vele nieuwe films op haar CV bijgeschreven zoals ‘Aftermath’, ‘One Shot’, ‘The Immaculate Room ,’Some Other Woman’ & ‘The Retirmentplan’, voor de laatste twee was ze in de zomer van 2021 enkele maanden op de Cayman Eilanden voor opnames.

Eind 2021 heeft ze samen met schoonzus Olivia het bedrijf Our Hummingway gestart, een project waar ze ruim 2 jaar achter de schermen mee bezig waren. Begin 2022 maakte Ashley en haar man Paul in verwachting te zijn van hun eerste kind.

Back